
Šventinis veganiškas keksas
2023 13 lapkričio
Velykinė žalių grikių „Paska”
2023 13 lapkričioLengvas, gaivus padažas, kuris puikiai papildys bet kokį patiekalą.
Tzatziki – graikų virtuvės klasika. Paprastai jis ruošiamas naudojant jogurtą, pridedant šviežių agurkų ir česnako.
Mūsų versijai naudojame anakardžių riešutus, kad padažas būtų kreminės tekstūros.
Mums prireiks:
⠀
Anakardžių riešutai 100 g
Vanduo 100 ml
Citrinų sultys 1,5 arb. š.
Česnakas 1 skiltelė
Agurkas 1 mažas
Krapai (susmulkinti) 1/4 puodelio
Juodųjų pipirų žiupsnelis
Druska pagal skonį
Maisto gaminimas:
⠀
Pamirkykite anakardžių riešutus per naktį arba bent 2 valandas. Tada nupilkite vandenį ir nuplaukite riešutus.
Į trintuvą sudėkite išmirkytus anakardžių riešutus, vandenį, citrinos sultis, česnaką, druską ir pipirus. Plakite iki vientisos masės.
Smulkiai supjaustykite agurką ir krapus. Agurką galite sutarkuoti ir išspausti. Sudėkite į padažą ir išmaišykite.
Dėkite paruoštą padažą į šaldytuvą 30 minučių atvėsti.
Skanaus!