
Velykinė žalių grikių „Paska”
2023 13 lapkričio
Veganiškas burgeris
2023 13 lapkričioŠie keksiukai gaunasi labai švelnūs, minkšti ir tiesiog tirpsta burnoje. Pupelių skonis neaptinkamas.
Viso pagaminsite 8 keksiukus.
Mums reikės:
⠀
Virtos baltos pupelės 120 g
Augalinė pieno alternatyva 150 ml
Jeruzalės artišokų (Topinambų) sirupas 4 valg. š.
Žemės riešutų sviestas 2 valg. š.
Žalių grikių miltai 100 ml arba ~70 g
Speltų miltai 20 ml
Kepimo milteliai 2 arb. š.
Juodieji serbentai (švieži arba šaldyti) 100 g
⠀
Gaminimo eiga:
⠀
Žaliuosius grikius sumalkite į miltus kavos malūnėlyje arba pirkite jau paruoštus grikių miltus.
Pupeles, augalinį pieną, topinambų sirupą (galite pakeisti kitu saldikliu) ir žemės riešutų sviestą sudėkite į trintuvą arba virtuvinį kombainą ir plakite iki vientisos masės.
Suberkite į paruoštą masę speltos ir grikių miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite.
Pabaigoje suberkite serbentus (galite naudoti kitokias uogas).
Tešlą dėkite į keksiukų formeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 25 minutes 200°C temperatūroje.
Palikite keksiukus dar 10 minučių išjungtoje orkaitėje.
Išimkite iš orkaitės, atvėsinkite ir skanaukite.
Skanaus!