
Veganiškas burgeris
2023 13 lapkričio
10 daugiausiai geležies turinčių augalų
2023 13 lapkričioKažkaip stebuklingai visi ingredientai susijungia tarpusavyje ir tradicinį amerikietišką “chowder” paverčia aukštosios virtuvės patiekalu.
Mums reikės 3 porcijoms
⠀
Kukurūzai 1/2 puodelio
Bulvės 2 vidutinio dydžio
Morkos 1 vnt
Salierai 2 stiebai
Rūkytas tofu 100 g
Augalinis pienas 0,5/1 stiklinė
NORI jūros dumbliai (jūros daržovės) 3 g
Himalajų druska 1 arb. š.
Kajeno pipirai žiupsnelis (nebūtina)
Rūkyta paprika žiupsnelis (nebūtina)
⠀
Paruošimas
⠀
Šviežius kukurūzus virkite 5-10 minučių vandenyje. Išvirkite su burbuole, tada išimkite branduolius. Jei pasirinksite džiovintus kukurūzus, juos reikia virti apie 60 min. Galima naudoti konservuotus kukurūzus.
Bulves, morkas ir salierą nulupkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Daržoves ir susmulkintus jūros dumblius sudėkite į puodą (turėkite omenyje, kad rehidruotų Nori jūros daržovių apimtis padidėja 6 kartus).
Įpilkite į puodą 3 puodelius kukurūzų sultinio arba švaraus vandens. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Suberkite kukurūzus ir sutrinkite trintuvu.
Įpilkite pieno pagal skonį, įdėkite druskos, prieskonių ir kubeliais pjaustyto tofu.
Išmaišykite ir leiskite šiek tiek užvirti.
⠀
Skanaus!