
Veganiškas Tzatziki padažas
2023 13 lapkričio
Keksiukai iš pupelių
2023 13 lapkričioPanašumo į varškės skonį ir konsistenciją šiam pyragui suteikia grikių daigai. Džiovinti abrikosai suteikia saldumo, o serbentai – rūgštumo. Ir taip gausite subalansuotą saldžiarūgštį skonį.
Veganiškas, be pieno, cukraus ir glitimo.
Mums reikės:
⠀
Žali grikiai (sausi) 1 puodelis (250 ml)
Kokoso kremas (arba aliejus) 1/2 puodelio
Kokosų pienas (17-19%) 1/4 arba 1/3 stiklinės + dar 3 šaukštai (kiekis priklauso nuo blenderio galingumo)
Jeruzalės artišokų (Topinambų) sirupas 1 valg. š.
Citrinos sultys 1 valg. š.
Džiovinti abrikosai 6 vnt
Razinos 2 saujos (pamirkyti ir nusausinti)
Juodieji serbentai (šaldyti arba švieži) 1/3 stiklinės
Žiupsnelis druskos
⠀
Glajui reikės:
⠀
Kokoso kremas 2 valg. š.
Jeruzalės artišokų sirupas 1 valg. š. (nebūtina)
⠀
Gaminimo eiga:
⠀
Žaliuosius grikius daiginame iš anksto.
Ištirpinkite kokosų kremą.
Į trintuvą sudėkite grikius, kokosų pieną, topinambų sirupą, citrinos sultis ir druską. Plakite iki vientisos masės
⠀
Paruoštą masę padalinkite į 2 lygias dalis.
- Į vieną dalį įdėkite džiovintų abrikosų, 1/4 puodelio kokoso kremo ir 2–3 šaukštus kokosų pieno.
Suplakite su trintuvu, kad truputį pasiliktų džiovintų abrikosų gabalėlių.
Gautą masę įdėkite į šaldiklį 5-10 minučių, kol šiek tiek sustings.
⠀
2. Į antrą dalį suberkite šaldytus serbentus ir plakite iki vientisos masės.
Tada įdėkite kokosų kremą arba aliejų (1/4 puodelio) ir išmaišykite. Masė turėtų sutirštėti.
3. Į abi mases įberkite saują razinų. Išmaišykite ir sluoksniais sudėkite į formą.
Patogiau naudoti silikoninę formą.
⠀
Pyragą įdėkite į šaldytuvą, kol sustings (palikite per naktį).
Galite įdėti į šaldiklį ir išimti porą valandų prieš patiekiant.⠀
Glajui pakaitinkite porą šaukštų kokosų kremo, galite įpilti šiek tiek sirupo. Pašlakstykite atvėsusį tortą, leiskite glajui nuvarvėti.
Papuoškite pagal pageidavimą – smulkintais džiovintais vaisiais, riešutais, uogomis, šokolado drožlėmis.
Skanaus!