
Šventinis veganiškas keksas
2023 13 lapkričioSultingi ir sotūs moliūgų blynai. Galite juos pakepinti su trupučiu aliejaus, kad būtų traškesni. Arba be aliejaus – tada jie primena švelnius augalinius blynelius.
Moliūgo skonis nesijaučia.
⠀
3-4 porcijoms reikės:
⠀Nuluptas moliūgas 500 g
Nuskustos bulvės 380 g
Petražolės (šviežios) 20 g
Džiovintas česnakas (granulės) 1 arb. š.
Kario prieskoniai 1/3 arb. š.
Ryžių miltai 100 g
Juodieji pipirai žiupsnelis
Himalajų druskos 1 arb. š.
⠀
Gaminimo eiga:
Sutarkuokite moliūgą su rupia trintuve. Lengvai išspauskite per sietelį, kad pašalintumėte skysčio perteklių.
Bulves taip pat sutarkuokite su rupia trintuve.
Išmaišykite moliūgą ir bulves.
Į tarkuotas daržoves įberkite druskos, prieskonių, smulkintų petražolių ir miltų. Išmaišykite.
Gautą tešlą šaukštu dėkite į gerai įkaitintą keptuvę. Kepkite uždengę dangčiu. Blynus apverskite ir kepkite antrą pusę be dangčio.
Patiekite su jūsų mėgstamu padažu. ⠀
Skanaus!