
Moliūgų blynai
2023 13 lapkričio
Veganiškas Tzatziki padažas
2023 13 lapkričioŠis keksas yra minkštos, šiek tiek drėgnos tekstūros. Lengvas, be glitimo biskvitas ir klasikinis spanguolių ir saldžiųjų apelsinų derinys.
Jis tikrai užkariaus jūsų artimųjų širdis.
⠀Mums prireiks:
Sausi ingredientai:
Miltų mišinys be glitimo 300 g
Kokosų cukrus 150 g
Kepimo milteliai 7 g (1 valg. š.)
Džiovintos/šviežios spanguolės 100 g
⠀
Skysti ingredientai:
Apelsinų sultys 130 g (1-2 apelsinai)
Apelsinų žievelės 1 arb.š.
Alyvuogių aliejus 120 g
Anakardžių pienas 200 g (arba kita pieno alternatyva)
⠀
Gaminimo eiga:
Išsijokite miltus ir sumaišykite sausus ingredientus.
Atskirame dubenyje sumaišykite skystus ingredientus.⠀
Supilkite sumaišytą skystį į sausus ingredientus ir minkykite tešlą, kad neliktų gumuliukų. Supilkite į silikoninę torto formą (skersmuo 24 cm, aukštis 9 cm).
Kepkite orkaitėje apie 50 minučių 180°C temperatūroje.
Patikrinkite su mediniu dantų krapštuku ar keksas iškepęs.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti, o tada išimkite iš formos.
Papuoškite jūsų pagal savo pageidavimą:
Pabarstykite sausu kokosų pienu, kokoso drožlėmis arba cukraus pudra.
Sumaišykite kokosinį kremą su Jeruzalės artišokų (topinambų) sirupu ir apšlakstykite kekso paviršių.
Sumaišykite cukraus pudrą su apelsinų sultimis ir apšlakstykite kekso paviršių.⠀
Galite papuošti šviežiomis spanguolėmis, granatų sėklomis, rozmarinais, džiovintais vaisiais, riešutais ir kt.
⠀
Stebuklingos šventės !